Det här är Merpuls

Utbildning i Hjärt & Lungräddning för dig vill vara beredd på det ofattbara.

Vilka är Merpuls?

Merpuls är ett utbildningsföretag men med stor kunskap och lång erfarenhet. Vårt mål är att alltid leverera utbildningar i toppklass. Nöjda kunder är det absolut viktigaste. 100% av våra kunder är nöjda och de allra flesta kommer tillbaka och vill träffa oss igen. Det är på det viset vi bygger ett starkt och tryggt företag.

Det är jag, Daniel Gallo som både startat och driver Merpuls sedan 2012.  Med över 10 år inom räddningstjänsten och därmed ett stort antal olika larm om olyckor och hjärtstopp kände jag att jag kunde göra ytterligare för att rädda liv. Den gemensamma nämnaren på de hjärtstopp och olyckor jag varit på som har gått bra var att någon i den drabbades närhet hade hjälpt till att starta HLR innan vi anlänt till platsen. Därför vill jag hjälpa till att få ut kunskapen till gemene man och kvinna.

Med tiden har min erfarenhet och kunskap även växt inom området psykisk ohälsa. En stor anledning till detta är att det ligger i räddningstjänstens uppdrag att möta självmordsnära personer och genom samtal försöka få dem att välja att leva. Jag har därför valt att bredda Merpuls uppdrag till att nu även innefatta hur man hjälper någon som mår psykiskt dåligt och som kanske står på randen till att ta sitt eget liv.

 

Hur ska man kunna välja bland alla företag som erbjuder HLR-utbildningar?

Nedan ska vi försöka underlätta för alla er som tar in offerter från olika HLR-utbildningsföretag. Vad är värt att kolla upp när du jämför offerter från olika företag som levererar HLR och första hjälpen-utbildningar?

De flesta som erbjuder tjänster i HLR och första hjälpen stoltserar ofta med att deras instruktör kommer från verklighetens akutsjukvård antingen genom erfarenhet och kunskap inom räddningstjänst eller ambulans. Även för oss är detta en självklarhet. Hur skulle man annars vara trovärdig och kunna svara på frågor om hur det verkligen är att möta svårt sjuka och skadade människor?

Självklart är även alla våra instruktörer certifierade instruktörer genom HLR-rådet. Men vi på Merpuls vill ta steget längre och bli de bästa utbildarna med denna akutsjukvårdskunskap och certifiering. Vi lägger stor vikt vid att bli proffs på att förmedla vårt budskap. Alltså att hitta den bästa pedagogiken till alla våra målgrupper. Vi ser till att alla som deltar på våra utbildningar ska känna sig sedda, trygga och upplyfta under och efter utbildningen. 

Vi ger nedan några enkla förklaringar och tips då ni ska jämföra offerter från olika leverantörer av HLR utbildningar.

Tycker ni att en offert sticker ut som lite dyrare än de andra och undrar varför? Företag bakom en sådan offert har oftare ett större ”namn” i branschen samt fler omkostnader för personal och lokalhyror. Därmed är det förståeligt att de behöver ta ut en större kostnad. De har etablerat sig inom detta område och är ofta proffsiga. Instruktörerna till sina sålda utbildningar plockar de oftast dock från mindre liknande företag inom branschen som underkonsulter. Så ”produkten” man köper har generellt sätt samma eller liknande kvalité som ett något billigare alternativ. De har ofta en mycket stor kundkrets och risk finns då att varje kund inte är lika mycket värd som för ett mindre utbildningsföretag, de riskerar att försvinna i mängden.

Tycker ni istället att ett företag sticker ut som billigare än de andra offerterna? Var då noga att höra med dem vad de har för utbildningsmaterial med sig. Vilken övnings-hjärtstartare använder dem? Det skiljer mycket i pris på dessa. Något av det viktigaste är att man övar med realistiska övningsdockor. Dessa är oftast större och kräver mer av en instruktör att få med sig till utbildningen. De är också mycket dyrare än de enklaste alternativen. Fråga gärna hur många utbildningar just er instruktör som kommer tidigare hållit i. För att vara en erfaren instruktör bör man minst hållit i närmare 50 utbildningar anser vi.

Vi på Merpuls vill vara det mellanstora alternativet. Vi är sällan varken dyrast eller billigast. Men vi kan lova att vi levererar bland branschens bästa kvalitetsutbildningar och alltid har nöjda kunder. Om det är något ni undrar över eller inte tycker verkar bra med den offert ni fått av Merpuls så hoppas vi verkligen att ni meddelar oss detta så vi har möjlighet att förtydliga eller förklara den ytterligare!  

Vi uppfann Hjärtsäkra Hem

Hjärtsäkra Hem är ett koncept som är framtaget av Merpuls. Hjärtsäkra Hem ska rädda liv genom att vi placerar ut hjärtstartare i flerfamiljsbostäder. Med hjälp av grannsamverkan kommer fler människor att överleva ett hjärtstopp. I Sverige drabbas omkring 10 000 personer av hjärtstopp varje år. Av dem överlever endast runt 1000 personer. Cirka 7000 av alla hjärtstopp sker i hemmet. Dessa personer har oftast liten chans att klara sig eftersom det sällan finns en hjärtstartare i närheten. Tiden är den viktigaste faktorn. Kan man få fram en hjärtstartare och påbörja behandling inom tre minuter ökar överlevnadschansen från under 10 procent till hela 75 procent.

Vi vill hjälpa er bostadsrättsförening/hyresrättsförening att certifieras som ett hjärtsäkert hem. Genom att placera en hjärtstartare i trapphuset eller på annan lämplig plats och utbilda föreningens medlemmar i hjärt-lungräddning kan fler liv räddas. Sjukvårdspersonal hinner ytterst sällan fram till den drabbade inom de första tre viktiga minuterna. En hjärtstartare är en livförsäkring inte bara för dem som bor i huset utan givetvis också för vänner och släktingar som är på besök. Vi erbjuder oss att utan kostnad komma till ett styrelse- eller föreningsmöte och berätta mer om vårt upplägg, visa hur en hjärtstartare fungerar och svara på frågor kring placering av hjärtstartaren, larmrutiner, handhavande med mera.

Kontakta oss gärna för att höra mer om vad Hjärtsäkra Hem handlar om!