Hyr eller köp Hjärtstartare

Pålitliga hjärtstartare anpassade för verkligheten.

Som kund till Merpuls ska ni alltid känna er trygga med er hjärtstartare som ni hyr eller köper. Vi erbjuder färdigpaketerade lösningar som inkluderar support och service. 

Samtliga av våra lösningar inkluderar hjärtstartare, väska, skylt och hjälp-kit. Det går även att välja mellan tre olika förvaringsmodeller, vägghållare i transparent plast, väggskåp i vit metall och ett väggskåp med ljud- och ljussignal. Service och support av hjärtstartare ingår gratis då du som kund beställer minst en utbildning för att repetera eller nyutbilda vart annat år. Hjärtstartaren kräver normalt sett inte mycket underhåll. Automatiska självtester genomförs och hjärtstartaren indikerar genom felmeddelande om något behöver åtgärdas. Det är viktigt att känna sig trygg med sin hjärtstartare. När olyckan är framme så ska den fungera. Även om de hjärtstartare vi erbjuder är mycket enkla att använda rekommenderar vi utbildning i hjärt-lungräddning och hjärtstartare. Ni kan välja att genomföra denna utbildning i era lokaler och på överenskommet datum, med max 12 deltagare. Läs mer om utbildningen om HLR & hjärtstartare.

Vi hjälper gärna er att hitta just den hjärtstartare/defibrillatorer som passar bäst för er verksamhet. Vi har hjärtstartare anpassade för er som jobbar inom sjukvården, räddningstjänst, företag, köpcentrum, idrottsanläggningar, etc. Hos oss kan du även köpa tillbehör som batterier och elektroder m.m. till er hjärtstartare. Välkommen att kontakta oss vid frågor!

Våra hjärtstartare

PHILIPS HEARTSTART HS1

En av världens mest sålda hjärtstartare med dokumenterad kvalitet och vetenskapliga bevis på funktion och klinisk effekt. HeartStart HS1 är en utmärkt hjärtstartare för kontors- eller hemmiljö.

Lätt att använda och driftsäker

Hjärtstartaren är enkel att använda och en lugn och tydlig röst leder användaren genom första hjälpen-defibrillering och hjärt-lungräddning. Den är också mycket driftsäker. Omfattande automatiska självtester kontrollerar HeartStarts alla viktiga funktioner dagligen, veckovis och månadsvis enligt ett speciellt schema, inklusive batteritest och kontroll av elektroder, även funktion. HeartStart HS1 har en batterikapacitet på minst 200 defibrilleringar eller 4 års standby tid från det att batteriet har aktiverats.

kopa-hjartstartare
Vår populäraste hjärtstartare, Philips HS1.

PHILIPS HEARTSTART FRX

En av världens mest sålda hjärtstartare med dokumenterad kvalitet och vetenskapliga bevis på funktion och klinisk effekt. Passar extra bra för miljöer med barn, badhus & industrier.

Anpassad för miljöer som badhus & industri.

HeartStart FRx är en mycket lättanvänd hjärtstartare som är robust och tålig. Den har en hög IP-klassning och är därför det rätta valet till dammiga, smutsiga eller fuktiga miljöer, exempelvis industrier eller badmiljöer, men fungerar också lika bra i kontorsmiljö. Med ett enkelt handgrepp kan HeartStart FRx dessutom anpassas för behandling av barnhjärtan, tack vare tillvalet av den unika barnnyckeln. Vi rekommenderar därför HeartStart FRx för miljöer där barn förekommer som köpcentrum, båt, skärgård, sport- och simhallar. Den här hjärtstartaren har en batterikapacitet på minst 200 defibrilleringar eller 4 års standby-tid från det att batteriet aktiverats. Lätt att använda med en tydlig och lugn röst som guidar användaren genom alla steg.

hjartstartare-frx-philips
En robust och pålitlig hjärtstartare, Philips FRx.

Om hjärtstartare

Hjärtstartaren gör en analys av hjärtverksamheten och bedömer därefter om en elektrisk stöt bör skickas genom hjärtat. Hjärtat får chans till omstart med förhoppning av att den normala rytmen återigen kommer tillbaka, detta är den enda effektiva hjälpen vid plötsligt hjärtstopp. Tiden är den viktigaste faktorn i detta läge. Om man kommer igång med hjärt-lungräddning och kopplar upp en hjärtstartare som kan skicka en strömstöt inom tre till fem minuter överlever 50-75 procent av personer med hjärtstopp. Chansen till överlevnad minskar med 10 procent för varje minut som går. Formulärets överkant Majoriteten av alla hjärtstartare ska fungera på liknande sätt oavsett vilken modell det är du använder. De ska vara lätta och säkra att använda och det är bara att följa dess instruktioner efter att du slagit på hjärtstartaren. Det går inte att ge en strömstöt till någon som inte har ett hjärtstopp, kort sagt så går det inte att göra fel. Kan man ge en första strömstöt (defibrillering) inom de första kritiska tre minuterna är det över 70 procents chans till att få igång hjärtat. Det är bara med hjälp av en hjärtstartare som detta är möjligt, med hjälp av en elchock kan man bryta det elektriska kaos som hjärtat befinner sig i.

Så här använder man en hjärtstartare

  1. Starta hjärtstartaren.  Det finns en on/off knapp alternativt ett lock att öppna genom att dra i ett handtag för att starta hjärtstartaren.
  2. Följ hjärtstartarens röstinstruktioner. Steg för steg berättar hjärtstartaren genom tydliga röstinstruktioner vad du ska göra. En del hjärtstartare visar även genom bilder och symboler samt via en display hur du skall gå tillväga. Röstinstruktionerna säger att man ska ta av kläderna på personens bröstkorg. Klipp upp kläderna om nödvändigt. Om bröstkorgen är våt bör den torkas torr så att elektroderna fäster ordentligt. Är bröstkorgen mycket hårig måste man raka där elektroderna ska sitta så att elektroderna får hudkontakt. Det är viktigt att elektroderna får fäste ordentligt. Därför bör det finnas klädsax, grovrakhyvel och något att torka av bröstkorgen med i anslutning till hjärtstartaren. 
  3. Sätt fast elektroderna. Elektroder kan se olika ut men den ena elektroden ska sitta på bröstet strax nedanför nyckelbenet på personens högra sida och den andra cirka tio cm nedanför personens vänstra armhåla. Gemensamt för alla elektroder är att det finns tydliga bilder som visar hur elektroderna ska sitta. Så fort elektroderna är på plats gör hjärtstartaren en analys av hjärtat och letar efter en behandlingsbar hjärtrytm.
  4. Hjärtstartaren säger tydligt -Analys pågår! Rör inte personen! Nu ska man inte röra personen. Den som hanterar hjärtstartaren markerar att andra personer som befinner sig i närheten håller avstånd med en tydlig handrörelse samt att upprepa det hjärtstartaren just sa –Rör inte personen! Vid analysen avgör hjärtstartaren om den ska ge en strömstöt eller inte. Hjärtstartaren meddelar efter analysen om en strömstöt rekommenderas eller inte.
  5. Defibrillering rekommenderas, rör inte personen, tryck på den blinkande knappen NU!När hjärtstartaren säger att du ska trycka på knappen så ska du göra det. När du trycker på den blinkande defibrilleringsknappen, se till att ingen rör personen. Nu ges strömstöten som kan få igång hjärtat. Om hjärtstartaren säger ”ingen defibrillering rekommenderas” så kommer du inte att kunna ge någon strömstöt även om du trycker på defibrilleringsknappen.
  6. Hjärtstartaren säger nu -Starta hjärt-lungräddning.  Oavsett om defibrillering rekommenderats eller inte, så ska HLR alltid startas, detta för att hjälpa hjärtat att komma igång. Med effektiv HLR ökar chansen att hjärtat kommer igång dessutom minskas risken för syrebrist i hjärnan och i andra viktiga organ i kroppen. HLR ska pågå i två minuter och hjärtstartaren håller reda på tiden, när två minuter har gått så kommer den att säga: – Avbryt HLR.
  7. Efter två minuter säger hjärtstartaren åter -Analys pågår! Rör inte personen!  En ny analys påbörjas och hjärtstartaren avgör återigen om den ska ge en strömstöt eller inte. Sedan är det HLR i två minuter igen. På det här viset återkommer analysen varannan minut och avgör om ”defibrillering rekommenderas” eller ”rekommenderas inte”. Fortsätt med två minuters HLR mellan analyserna tills dess att professionell personal, exempelvis ambulansen, kommer och tar över räddningsarbetet eller att personen vaknar till liv eller visar tydliga livstecken. Tydliga livstecken kan vara att personen öppnar ögonen, rör på sig och andas normalt. Vid minsta osäkerhet på livstecken fortsätt med HLR och följ hjärtstartarens instruktioner.